Nordea forbrukslån

Nordea hører til blant de største bankene i Norge og er kanskje ikke den første banken man tenker på når du vurdere å ta opp et forbrukslån.  Men utover lån til bolig, bil eller båt og alle daglige banktjenester, så tilbyr Nordea også forbrukslån. Lånene er samme typen som andre banker og finansieringsselskaper har. Du trenger ikke å stille noe sikkerhet for lånet og det kan brukes til hva du måtte ønske. Det eneste banken krever fra deg som låntaker, er at du betaler lånet tilbake i henhold til nedbetalingsplanen dere blir enige om.

Fikk du med deg dette? Nordea tror det kan komme 7 rentehopp innen 2020.

Bruksområder for forbrukslånet

Et lån uten sikkerhet er bedre egnet til å kjøpe nye møbler, betale uforutsette regninger og bytte ut de gamle hvitevarene enn et kredittkort. Med et forbrukslån får du bedre tid til å betale lånet tilbake og renten er ikke så høy som på et kredittkort. Du kan låne inntil kr 200 000 hos Nordea. Lånet må nedbetales innen fem år, noe som betyr at du må kunne betale noe høyere månedlige avdrag sammenlignet med andre långivere. Til gjengjeld blir lånet også rimeligere da renten kun løper i fem år og ikke 15, som noen banker tilbyr.  Det er mulig å få et års avdragsfrihet om du trenger å få litt pusterom til budsjettet en periode.

Krav og kostnader forbundet med et lån fra Nordea

Renten på forbrukslån hos Nordea ligger på rundt 14,5%, men vil avhenge litt av kredittvurderingen som banken foretar når du søker om lån. Ved siden av renten, må du også betale et gebyr på kr 65,- pr. måned samt et opprettelsesgebyr på kr 1000. For å få godkjent en lånesøknad hos Nordea må du oppfylle noen få krav:

  • Du må være fylt 20 år
  • Du må ha en fast inntekt
  • Du kan ikke ha noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger
  • Du må ha en registrert adresse i Norge
  • Du må være norsk statsborger eller ha bodd i Norge i minst 3 år

Enkel og lettvint elektronisk søknadsprosess

På nettsiden til Nordea kan du fylle ut et søknadsskjema om lån, hvor mye du ønsker å låne og lengden på nedbetalingen. Så snart skjemaet har blitt sendt av gårde, vil søknaden bli vurdert og du vil motta svar innen kort tid. Blir søknaden godkjent, får du et tilbud om lån sammen med en nedbetalingsplan og informasjon om renten på lånet. Kan du godkjenne lånetilbudet, kan du signere lånet med din BankID. Det kan hende banken trenger dokumentasjon på inntekten din i form av en lønnslipp. Så snart alt har blitt godkjent, er lånet klart til å bli utbetalt.