Lån penger uten sikkerhet med lang nedbetalingstid

I dag er det mulig å få forbrukslån helt opp til 500 000 kroner uten å måtte stille med sikkerhet. Dette er mye penger, og de færreste klarer å betale tilbake slike summer på kort tid. Lånegrensene øker periodevis hos bankene, og da setter de også opp den maksimale nedbetalingstiden. Det finnes flere gode banker med dette tilbudet, og også en del faktorer man bør tenke igjennom før man låner såpass store summer.

Fordelen med lang nedbetalingstid

Det blir åpenbart lavere månedlige kostnader når tilbakebetalingstiden er lang. For de med trang økonomi vil dette være kjærkomment, men det må likevel påpekes at totalkostnadene går opp. For de som trenger å låne penger uten sikkerhet til å refinansiere dyre smålån og gjeld fra kredittkort, er likevel lang tilbakebetalingstid bedre enn alternativet. Rentekostnader som ikke kan håndteres fører med seg inkassokostnader og det som verre er. I slike situasjoner vil et stort forbrukslån (så lenge kostnadene blir lavere) være en god løsning for å få kontroll på økonomien. Da kan også lave månedskostnader bli viktig for å klare forpliktelsene gjelda medfører.

Ulempen med lang nedbetalingstid

Jo lengre rentene løper på et forbrukslån, desto dyrere blir det totalt. Å låne lønner seg sjelden, men når vi først gjør det, er det om å gjøre å betale raskest mulig tilbake. Det er med andre ord ganske stor forskjell på å betale tilbake et lån på 10 år, fremfor for eksempel 15 år. Men, låneavtale er ikke bindende på dette punktet når man tar opp forbrukslån. Skulle du få muligheten til å betale ned raskere, kan dette alltid gjøres.

4 Banker som gir deg lang nedbetalingstid

Skal du ha et stort forbrukslån med lang nedbetalingstid, kommer du ikke utenom OPP Finans. Denne solide banken har samme eiere som Gjensidige forsikring, og er alltid først ute med å høyne lånegrensene på usikrede lån. For tiden er denne grensen på en halv million, der OPP Finans selvsagt var først ute med økningen, mens det minste forbrukslånet du kan søke om er 10 000 kroner. De laveste nominelle rentene du kan få fra OPP Finans er blant markedets laveste, og ligger per i dag på 7,5%. Nedbetalingstiden er også blant de lengste i klassen med sine maksimalt 15 år. OPP Finans er også en av de bankene som brukes oftest til refinansiering av annen gjeld.

yA Bank har også forbrukslån på en halv million som du kan bruke inntil 15 år på å nedbetale. Laveste nominelle rente fra denne banken er noe høyere enn hos OPP Finans, men du kan likevel få minst like gode tilbud, i og med at alle rentebetingelser fastsettes individuelt for hver søker. yA Bank tilbyr også avdragsfrihet i inntil 3 år, noe som ikke lønner seg, men som kan være nødvendig dersom økonomien er trang en periode. Bruk BankID når du søker og eventuelt signerer en låneavtale, så slipper du gebyret for hentesending på posten, og det går langt fortere å få utbetalt pengene.

Bank Norwegian er også blant bankene som har 15 år som maksimal nedbetalingstid på store forbrukslån inntil 500 000 kroner, men herfra kan du også låne så lite som 5 000 kroner. Laveste nominelle rente er for tiden 8,99%, og ellers er gebyrene temmelig like som de andre bankene vi har nevnt. Bank Norwegian har noe lavere krav til søkeren når det gjelder alder og inntekt, men husk at om man akkurat krabber over grensene, er det ikke sikker man får innvilget de høyeste lånene.

santander-consumer-bankSantander Consumer Bank må nevnes i denne sammenhengen, selv om deres lengste nedbetalingstid er 12 år, og dermed 3 år mindre enn de øvrige. Maksimal lånegrense er på 350 000, der laveste nominelle rente er 7,9%. Det vi liker mest med Santander er at de ikke har verken etableringsgebyr eller termingebyr for lån på under 70 000 kroner, noe som betyr en god besparelse dersom du får like gode renter fra denne banken som konkurrentene.

Du kan innfri forbrukslån raskere

Om du skulle klare større månedlige avdrag, eller får tilgang til midler som gjør at du kan innfri lånet i sin helhet, har du full adgang til å gjøre dette når som helst. Å innfri et forbrukslån tidligere skjer uten at det tilkommer ekstra kostnader. Mange benytter anledningen til å kvitte seg med gjeld når de får feriepenger, mottar arv, får bonuser fra jobben og lignende. De ekstra innbetalingene betyr at du i tiden fremover kan få lavere månedlige kostnader, i tillegg til at totalkostnadene også blir lavere.

Bli kvitt den dyreste gjelda først

Har du flere dyre smålån eller kredittgjeld, er det som nevnt ofte en god løsning å refinansiere. Et forbrukslån med lav rente kan derfor gi store besparelser når det brukes til å innfri dyr gjeld. Som en hovedregel bør man da bli kvitt den gjelda som er dyrest (høyeste effektive rentekostnader). I noen tilfeller kan det lønne seg å for eksempel be om avdragsfrihet på Studielån eller boliglån, dersom pengene du ikke bruker på disse avdragene går til å betale avdrag på et dyrere lån.