DNB Bank forbrukslån

Det er vel ikke mange i Norge, som ikke kjenner DNB. Norges største bank tilbyr alle former for banktjenester til de fleste formål. Selv om de kanskje ikke er de som du hører mest om når det kommer til forbrukslån, så er denne låntype også en del av porteføljen deres. Hos DNB kalles et forbrukslån for et rammelån. Det vil si at du har en kredittramme på et bestemt beløp og du betaler ikke noen faste avdrag hver måned. Men du må betale inn et minimumsbeløp på kr 200 hver måned.

Penger til disposisjon

Akkurat som hos andre aktører kan et forbrukslån hos DNB brukes til det du måtte ønske. Trenger du et nytt kjøkken, nye møbler, oppussing av badet eller en større reparasjon av bilen, så er det ikke noe problem. Det er helt og alene din beslutning. Du kan låne fra kr 10 000 og opp til kr 250 000.  Fordelen med forbrukslånet hos DNB er, som nevnt, at du har lånet til disposisjon hele tiden. Så snart du har betalt ned f.eks. kr 20 000 på lånet, så er pengene disponible igjen. Skulle du dermed trenge penger på nytt må du ikke søke om enda et lån, men kan bruke det som er disponibelt innenfor din låneramme.

Nedbetalingstid og andre betingelser hos DNB

Hos DNB kan du betale ned på lånet over maksimalt ti år. Det kan selvsagt også gjøres raskere, men du avgjør selv hva du klarer å betale hver måned. Lånet blir selvsagt dyrere jo lengre tid du bruker på nedbetalingen, men den daglige økonomien må nødvendigvis også henge sammen. Du må betale en rente på 16,2%. Ved siden av renten blir det også lagt til et termingebyr på kr 35, hvis du ønsker den månedlige faktura på papir. Om du velger eFaktura er det gratis. Etableringsgebyret er på kr 500 for opprettelse av lånet.

Hvordan søker jeg?

Selve søknadsprosessen er enkel. Du går inn på nettsiden til DNB og finner frem til søknadsskjemaet for forbrukslån. Fyll ut nødvendig informasjon og send inn søknaden. I løpet av kort tid vil du motta svar på om lånet kan innvilges.  Blir lånet godkjent, så mottar du lånedokumenter på mail og kan godkjenne disse med din BankID.  Din låneramme vil da være tilgjengelig hos DNB innen et par dager.